Собранието ќе мора пак да гласа за Законот за јазици

Со оглед на тоа што за претседателот Иванов законот за јазиците е противуставен сосема е сигурно дека тој ќе стави вето.

Ако Претседателот на Републиката не го потпише указот за прогласување на законот во тој
случај, Собранието повторно го разгледува
законот и доколку го усвои со мнозинство
гласови од вкупниот број пратеници,
претседателот на Републиката е должен да
го потпише указот.

Претседателот на Републиката е должен да го потпише указот и доколку законот се донесува со
двотретинско мнозинство гласови од
вкупниот број пратеници.

SHARE

Оставете коментар