Тимоние: Коѕијас и Димитров како вистински државници

Во интервју за новинската агенција „Флака“, францускиот амбасадор во Македонија, Кристијан Тимоние, коментирајќи ги преговорите нагласува дека средбата на двајцата министри за надворешни работи во Виена е за поздрав и претставува државничко делување.

– Премиерите на двете земји покажуваат неспоредлива волја и храброст, што, според мое мислење, е карактеристика на државници. Се надеваме дека оваа храброст ќе продолжи и понатаму и дека дневните пресметки нема да влијаат како саботажата на решението, кое би можело да се постигне, смета Тимоние.

Ова решение треба објасни и тоа што е можно повеќе, за да може да се смета како победа на двете земји и на сите партии , вели за „ Флака“, францускиот амбасадор.

SHARE