Улици под вода по невремето на Балканот

Невремето проследено со силен, пороен дожд што зафати неколку држави во регионот ги направи улиците вистински базени, по кои тешко се движеа и возилата и пешаците. Во Скопје паднаа 32 литра на метар квадратен, во делови од населбите Карпош, Бутел и Ѓорче Петров беа поплавени подрумски простории, во источна Македонија имаше скршени дрвја, а на север од нашава земја, во Србија, по улиците беа забележливи вистински езера.

Нудиме аматерска снимка од Нови Сад каде што уметност беше движење по водените патеки.

 

Bulevar Vojvode Stepe

Posted by NoviSad.com – Novosadski portal on Tuesday, May 23, 2017

SHARE

Оставете коментар