Актуелниот претседател на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, да го исполни ветувањето и,да го официјализира фракционерството во партијата а тоа да се направи со усогласување на статутот со статутите на сестринските партии од Европската народна партија,бараат ФРОДЕМ и Иницијативата за реформи во опозициската партија,

Тие од денеска најавија дела ќе делуваа заеднички и како фракција на ВМРО-ДПМНЕ.

Иницијаторите на фракцијата, како што пренсе „Телма“ не открија кои пратеници се на нивна страна, но велат дека, зад нив стоеле голем број од месните комитети и општинските организации кои бараат да се формира тело што ќе се спротивстави на партиското раководство.

Во овој момент, статутот на ВМРО ДПМНЕ не предвидува фракционерско делување внатре во партијата.

 

 

SHARE

Comments are closed.