Фудбалско Куп финале: кога шоуто го крадат други

Во Струмица, малку понастрана од главната улица, не беа сите дојдени за фудбал. Едните се размавтаа со знамињата за да си направат слики, другите го прошириле вокабуларот на навреди, а третите, организаторите, осмислиле ступиден план, само судијата да не вади кога, дојдените за друго, ќе си го покажат лицето и ќе предизвикаат инцидент.
Ние всушност немаме план А, за опција Б и да не зборуваме, за вакви ситуации, и интересно, не се ни работи на тоа да се изнајде. И згора на тоа. Пост фестум дојдоа и некакви пофални зборови за фотографијата, за траспарентите, за текот и одвивањето на куп финалето, но тоа е повеќе веројатно, за тоа, како можеше, и како заврши.
За фудбалот најкусо. Слабо, па уште и оптоварено со тактика, здодевно, до зла бога. Шкендија како посилна, и тоа со голо око видливо, беше најдобриот дел од Пелистер, а битолчани: мотивирани, пожртвувани, невидено концентрирани, на крајот и заслужено среќни.

SHARE