Хоџај: Косово ќе помогне за примена на двојазичноста!

Македонија побарала помош од Косово за спроведување двојазичност во институциите во Македонија, по усвојувањето на законот кој овозможува поширока употреба на албанскиот јазик.

Косовскиот заменик-премиер Енвер Хоџај на денешната владина седница информирал дека помошта била побарана бидејќи Косово имало големо искуство со примената на два јазика – албански и српски, кои се официјални јазици.

Тој уште додал дека постои волја и Владата на Косово може да понуди таква поддршка.

 

SHARE

Comments are closed.