Македонската публика не се сеќава на некој што работел во врвен спорт, а да е така кроток човек. Во секој поглед, и со огромен плус, да сака да научи македонски за толку кусо време. 47. годишниот ракометен тренер роден во Ваљадолид, три години е во Скопје, гооднесе Вардар на Ф-4 во Келн и е прогласен за тренер на сезоната во Лигата на шампионите.
Раул е наш, и само наш. Македонски Шпанец или подобро шпански Македонец.

SHARE