Гладот е мистерија. Некогаш го јадете тоа што ви поставено во чинијата и станувате, следниот пат, пак, чувствувате празна дупка во стомакот и не можете да сопрете со јадење. Да, ова може да биде збунувачки бидејќи се борите со вашиот глад (физичката потреба за јадење) и вашиот апетит (желбата за јадење). Овие две работи често можат да доведат до забуна во периодот кога сакате да загубите некој килограм или да ја одржите вашата телесна тежина. Во секој случај, најдобро е да се потрудите да откриете што навистина ви кажуваат вашето тело и вашиот мозок.
Вистинскиот глад е најважниот тип на глад, тој ви кажува кога навистина треба да јадете.

Вистинскиот глад можете да го почувствувате со неколку знаци.

ТВ глад:
Што оди подобро со добар филм или серија ако не полн сад со „нешто“ премногу во него? Многу е лошо кога по некој час сфаќате дека раката ви е длабоко во садот до вашиот лакот.
Глад од досада:

Што да правам? Ајде да видиме што има во фрижидерот. Јадењето од досада е нешто што речиси секој го практикува.

Глад под стрес:

Кога сме под стрес не обрнуваме внимание на тоа што јадеме. Попрво би посегнале по големо чоколадо или полна кутија бонбони наместо здрава салата.

SHARE

Оставете коментар