Американското национално издавачко друштво и врачи награда на сопругата на починатиот член на Бителси Јоко Оно . Јоко Оно која има 84. години заедно со Ленон ја напишаа култната песната “Imagine” која е прогласена за песна на векот во која се зборува за мир во светот и за фокусирање на човечкото, а не материјалното. Оваа вест многу ја израдува Јоко која во мометов е во инвалидска количка и има проблеми со движењето, наградата ја прими нивниот син Шон. За време на церемонијата музичката легенда Пети Смит и нејзината ќерка Џеси Смит ја исполнија “Imagine”.


Јоко Оно во 1969.година се омажи за Џон Ленон и со него го има синот Шон кој сега има 41. година. Џон Ленон беше убиен во 1980 од страна на Марк Дејвид.

SHARE