Без работа останаа 130 текстилни работнички! (ВИДЕО)

На 130 текстилни работнички од конфекциската фабрика „Македонија гармент индустри“ им било соопштено дека фирмата се затвора.

Според Канал 5, сопственик на фабриката е Марсел Мелес, Холанѓанец, познат како сопруг на актерката Синоличка Трпкова, но секој обид да се стапи во контакт со Мелес биле безуспешни.

Нема информации зошто се прекинува производството и што е со неисплатените плати, а дел од работничките сметаат дека газдата го сели бизнисот во соседството.

 

SHARE