Две недели по потпишувањето на Рамковсниот Охридски договор, кој требаше да стави крај на военотодејствуње на парамилитантите од ОНА, на 26 август беа убиени Светослав Трпковски и Боге Илиевски.

И по 17 години се уште се непознати сторителите кои со динамит ги врзале двајцата за потпореи столбови и со динамит ги кренале во воздух заедно со мотелот Бриони кај Челопек.

Семејството на Трпковски, кои и годинава го посетија разурнатиот мотел Бриони каде се одржа парастос за загинатите Трпковски и Илиевски, по 17 години и натаму остануваат посветени на барањето на правда и откривање на виновниците за овој бомбашки пир од конфликтот во 2001-та година.

SHARE