Албанските погранични власти вршат асилени  проверки со цел да се блокираат автобусите кои пристигнуваат од Грција за погребот на Константин Кацифас, 35 годишен етнички Грк во Албанија кој загина пред повеќе од десетина дена во престрелка со лбанската полиција.

Томас Стехос, од „Омонија“, организација која ги промовира правата на грчкото малцинство во Албанија, вели дека според проценките, околу 2.000 Грци од сите краишта на Грција и од Албанија најавија присуство на погребот на Кацифас во селото Буларат.

Погребот на убиениот Грк во Албанија може да прерасне во протест!?

 

SHARE