350 медиуми со уводници против Трамп

SAN FRANCISCO - OCTOBER 26: Newspapers are displayed at a newsstand October 26, 2009 in San Francisco, California. A report by the Audit Bureau of Circulations reveals that the average daily circulation of U.S. newspapers fell 10.6 percent in the six month period between April-September compared to one year ago. The San Francisco Chronicle had the largest decline with a drop of 25.8 percent to 251,782. The Wall Street Journal surpassed USA Today as the number one selling paper in the U.S. after USA Today had its circulation drop more than 17 percent to 1.90 million. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

Повеќе од 350 американски медиуми ги осудија и ги отфрлаат критиките на американскиот претседател дека новинарите се непријатели на народот кои шират лажни вести.

Марџори Причард, уредник на бостонскиот весник „Глобус“ вчера најави дека 350 медиуми денеска ќе објават (или вчера веќе објавиле)  уводници против претседателот.

Весник од Северна Каролина пишува дека „се надеваме дека поддржувачите на претседателот ќе препознаат што тој работи – манипулира со реалноста за да го добие она што го сака“.

SHARE