Фрчкоски во 2010 и Фрчкоски во 2018, две различни приказни

Што зборуваше професорот Фрчкоски во 2010 година за името и за промена на уставот.

Фрчкоски тогаш барал да се запре намалувањето на употребата на атрибутот Македонски и да не се менува уставот.

Со договорот со Грција сега Македонија нема да смее да се нарекува Македонија, Северна ќе биде насекаде и ќе треба да го смени уставот

Фрчковски по 8 години од изјавата активно лобира да се прифати договорот и смета дека тој е одличен.

Бујрум линк објавен од Гоце Панговски

SHARE

Comments are closed.