По предлогот, возилата загадувачи да се исклучат од сообраќај или да им се ограничи „присуството“ на патиштата на близу 400.000 автомобили, што е близу 80 отсто од возниот парк со кој располагаат македонските граѓани, на социјалните мрежи се споделуваат фотографии од заштитените…фабрики, автобусуи на ЈСП.

Тригодишно истражување на МАНУ покажало дека дури 90 отсто од загадувањето го прават домаќинствата.

Истражувањето, сепак, не го разгледувало загадувањето од индустрискиот сектор, на што инсистираат граѓаните и невладините организации.

Уделот на автомобилите и транспортот бил само 10 отсто.

 

 

SHARE