А1.он: Албанските гласови му донесоа победа на Пендаровски

Чаир, Центар, Сарај, Струмица и Тетово, Дебар, Струга, Липково, Карпош … се општините во кои претседателскиот кандидат Стево Пендаровски  добил повеќе гласови на вчерашниот прв круг од претседателските ибори.

Анализата на А1.Он, на гласањето покажа дека гласовите за победа Пендаровски ги добил од албански гласачи.

SHARE

Оставете коментар