„Ова е чудовиштето што ќе никне на зелената површина кај Мајчин Дом.

Ако мислите дека е навистина доста од градежниот хаос во Скопје, дојдете и придружете ни се…Силувањето на градот мора да престане“ стои во апелот на граѓанската иницијатива објавен на ФБ.

Протестот е закажан за 17 часот на просторот пред Мајчин Дом каде тешка машинерија од полноќ започна со раскопување на зелената површина и подготовка натеренот каде треба да никне 10 катница.

Граѓаните на општина Аеродром бараат градоначалникот Златко Марин да си поднесе оставка.

SHARE