Агенција за иселеништво преку Твитер повикува за поддршка на „Националната одбојкарска федерација“ на претстојното Европско првенство во Словенија.

Твитот не кажува за која федерација станува збор. Освен тоа, на ЕП учествуваат репрезентации, кои претставуваат федерации, а тие држави, но ниту еден од овие три субјекта не е именуван во објавата на Агенцијата.

Македонската одбојка ја раководи Одбојкарска федерација на Македонија, а за која земја игра машката селекција покажуваат натписот на спортската опрема на фотографијата под насловот и твитот на селекторот Никола Матијашевиќ:

SHARE