Ахмети: Ќе бараме консензуален претседател на државата

На следните претседателски избори ДУИ ќе бара консензуален претседател, најави лидерот Али Ахмети.

„Секако ова е еден од ставовите кои сме ги објавиле и ке го браниме со фанатизам и ќе го промовираме на сите простори тука во Македонија. Ние сакаме консензуален претседател, да седнеме, да разговараме, да се усогласиме“ – рече Ахмети во гостување на ТВ Клан Македонија.

Ахмети вели дека веќе има и имиња за кандидат, но с’е уште е рано да се зборува за тоа.

„Секако дека може да зборуваме и со имиња, но сеуште е рано за тоа“, рече Ахмети.

SHARE

1 Коментар

  1. ЕВРОПСКИТЕ КУЧИЊА СЕ НАФРЛИЈА ВРЗ ДОМАШНИТЕ КУЧКИ ПРЕДАВНИЦИ, ГИ РАЗМНОЖИЈА И СЕГА НЕМОЖАТ ДА ГИ ЗАЛОВАТ. ПРЕКУ ДОМАШНИТЕ ЦРНИ ДВОГЛАВИ ОРЛИ УСПЕВААТ ДА ЈА РАЗНЕБИТАТ ВО ЦЕЛОСТ И ДРЖАВАТА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА. НЕМА АСНОМ, НЕМА БОРЦИ ОД НОВ, ТИЕ САМИ СИ ПУКАЛЕ И СЕ САОМУБИЈА ВО ЗАСЕДА. НЕМА МАНУ ТИЕ САМИ СЕ ПРЕИМЕНУВАА ВО ВАНУ, БАНУ, ААНУ. НИКОЈ НЕ СМЕЕ ОД ОВИЕ ДА ИЗУСТИ НИТУ ЕДЕН ЗБОР ПА ТАКА МУЧЕТО ВО СТРУМИЦА СЕ САМОУБИЛ ПА ДУРИ И ДВАНАЕСЕТЕ МЛАДИНЦИ ОД ВАТАША СЕ САМОУБИЛЕ.

Comments are closed.