Академик Катица Ќулафкова: Од великани до велепредавници

Академик Катица Ќулафкова го анализира зборот велик кој за арно или лошо се употребува со векови во македонскиот јазик и историја.

” Од великодушни луѓе и великани, преку Великден и Велипеток, сè до велепредавници и велепредавство, нема што нема во македонскиот јазик и историја”, пишува академикот како коментар на погубните политики и чекори на власта во поглед на урнисувањето на националните интереси на Македонија.

Ќулафкова е една од ретките членови на МАНУ која го крева гласот против промена на името, историјата и националниот идентитет!

SHARE