Ако добијат 100.000 денари плата, лекарите ќе гласаат за СДСМ!?

Синдикатот на Клинички центар јавно соопшти дека ќе влијае на своето членство да гласа за СДСМ ако ги добијат ветените покачувања на платите, односно 100.000 денари плати на лекарите и двојно ако им ги зголемат платите на останатиот медицински кадар.  Во спротивно, од Синдикатот се заканија дека доколку, во најкус временски рок не се преземат … Continue reading Ако добијат 100.000 денари плата, лекарите ќе гласаат за СДСМ!?