Поранешниот министер за одбрана, Панос Каменос, во гостување на ТВ, рече  дека Грција би можела да ја освои малата земја (Македонија-н.з.) за 20 минути.

„Ние не чувствуваме закана. Скопје е 20-минутна работа. Доколку војниците на тенкови одлучат да ја преминат границата, ќе стигнат до другата страна на Скопје. Ќе дојдат до Србија“, изјави тој за грчкиот телевизиски канал ТРТ.

Каменос, инаку голем противник на Преспанскиот договор, рече дека бил „измамен“ од премиерот Алексис Ципрас, кој требало да го донесе договорот за името во грчкиот парламент по месец  март.

SHARE

1 Коментар

  1. Но ако тенкови уђу у Србију за 20 минута ће бити поражени! Само нека дођу, ха ха ха!

Comments are closed.