Лидерот на Беса, Биљал Касами го повика премиерот Зоран Заев да седнат, како што вели, и да се види кои се можностите да се исполнат барањата за уставни измени што ги бара Беса.

„Досега немаше таква атмосфера и ако вака се продолжи најверојатно мнозинството ќе треба да размисли да најде уште гласови“ изјави Касами за ТВ24.

Одлуката дали партијата ќе ги поддржи уставните измени ќе ја донесе централното претседателство на Беса. 

SHARE

1 Коментар

 1. ШТО КЕ СЕ СЛУЧИ КОГА ИВАНОВ НЕМА ДА ПОТПИШЕ, НА НАГОВО МЕСТО ПОТПИС КЕ СТАВИ ЏАФЕРИ!!!??
  ГРЧКАТА ОПОЗИЦИЈА НЕМА ДА ПРИЗНАЕ ПОТПИС НА ЏАФЕРИ И КЕ СМЕТА ДЕКА РАТИФИКАЦИЈАТА НЕ Е ЗАВРШЕНА ДО КРАЈ!!!
  ПОТОА КЕ СЕ ФАТА ЗА ТОА, И ПОГОЛЕМ БРОЈ ОД ГРЧКИТЕ ОПОЗИЦИОНИ ПРАТЕНИЦИ КЕ ОТФРЛИ ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА РАТИФИКАЦИЈАТА НА ФАЛИЧНО ЗАВРШЕНА РАБОТА ВО МАКЕДОНСКИОТ ПАРЛАМЕНТ!!!
  ЗАТОА НА СДСМ СЕ БРЗА НА ВТОР ФИБРУАРИ ДА ПОЧНЕ ПОСТАПКАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА МАКЕДОНИЈА, ПА ПО ИЗБОРОТ ВО МАРТ/АПРИЛ, ВО АПРИЛ ИЛИ МАЈ НОВИОТ ДА ДО-ПОТПИШЕ СИТЕ АКТИ, ДОКОЛКУ ГРЧКАТА СТРАНА НЕ ПРИЗНАЕ ПОТПИСОТ НА ЏАФЕРИ!!
  НО ВЕРОЈАТНО КЕ БИДЕ КАСНО!!!
  ПАТРИОТСКИТЕ СИЛИ ВО МАКЕДОНИЈА СЕПАК НЕ ТРЕБА ДА СЕ ФАКААТ НА СЕ ОВА ШТО Е ВО ДОМЕНОТ НА ШПЕКУЛАЦИИ, ТУКУ ТРЕБА ДА СЕ ОРГАНИЗИРААТ КАКО УТРЕ ДА КЕ БИДЕ ВОЈНА И УШТЕ ПО АГРЕСИВНО ДА ДЕЛУВААТ ВО ПРАВЕЦ НА СОБОРАУВАЊЕ НА ОВАА ВЛАСТ ПРЕДВОДЕНА ОД СДСМ!

Comments are closed.