Албанскиот стана единствен службен јазик во МВР (ФОТО)

Документ од примопредавање на материјали во МВР покажува дека албанскиот јазик станал единствен јазик кој се користи во делови на полицијата.

Според документот освен албанскиот не се користи и македонскиот јазик со што функционирањето на МВР станува крајно проблематично.

На потег е техничкиот министер Чулев кој треба да го расчисти проблемот кој може да го блокира МВР.

SHARE