Албанските министри и пратеници со половина плата дедека трае кризата со коронавирусот

Членовите на албанската влада и пратениците ќе добиваат половина плата додека не заврши борбата против короната на вирусот, соопшти премиерот Еди Рама.

„Како план А, сакав да воведам некаков вид задолжителна донација за сите оние кои заработуваат повеќе, како на пример оние во големите компании или оние кои имаат високи плати во јавниот сектор, но сфатив дека ова ќе се гледа на погрешен начин и тоа би биле погрешно протолкувано во медиумите“, рече Рама.

Бројот на заразени од коронавирусот во Албанија во четвртокот се зголеми на 64 лица, соопшти Министерството за здравство во земјата. Две лица починаа од вирусот.

SHARE