Алијанса и Алтернатива заедно на изборите, се чека Беса

Лидерот на Алијансата за Албанците, Зијадин Села соопшти дека е постигнат договор за предизборна коалиција со партијата Алтернатива ана Африм Гаши.

„Поминаа 48 часа, а оставивме уште 12 часа дополнително за одговор за понудата што им ја дадовме на тие што ги сметавме за партнери на предвремените парламентарни избори кои не чекаат на 12 април“ , рече Села според кој, писм,ена согласност одбиле од Гаши.

„Во меѓувреме ние остануваме отворени за сите други странки кои се заинтересирани за да го засилат и соединат албанскиот глас и да ја максимализираат албанската понуда во изборите на 12 април, но и во период после 12 април“, изјави Села.

Понувата беше составена и до партијата Беса

SHARE