Алијанса за Албанците на Зијадин Села се противи на Закон за амнестија и ќе поднесе иницијатива за оценување на уставноста.

„Собранието по скратена постапка донесе закон за амнестија кој има улога да амнестира одредени луѓе. Алијансата за Албанците не беше присутна на гласаањето и го осудува овој чин и сме против законот, и сега сме во процедура за покренување постапка за оценување на уставноста на овој закон“, рече пратеникот Сурија Рашити, пренесе А1.Он.

SHARE