Амди Бајрам: Јас ги учев како се подмитуваа Ромите (ВИДЕО)

Пратеникот Амди Бајрам во емисија на 1тв открива како пред да оди во затвор ги учел големите партии и лидери да ги купуваат ромаките гласови на избори.

Бајрам кој по 15 години коалиција со ВМРО-ДПМНЕ деновиве влезе во владата на СДСМ вели дека по бајбук односно по издржување на казната за криминал ромите не се подмитуваат со брашно и шеќер туку се поставувале за директори, се вработувале и добивале миниатерски места.

По 3,5 години Бајрам во ноември 2006 излезе од штипскиот затвор.

Линк до видеото

SHARE