Амди Бајрам претседател на сите Роми во Европа!?

Јован Дамјановиќ од Светската организација на Ромите на денешната средба со претседателот на Собранието, Талат Џафери, информирал дека Амди Бајрам е номиниран за претседател Европската ромска партија.

На основањето на партијата и на основањето на партијата и на именувањето на нејзиниот претседател ќе бидат официјализирани на конгрес на кој ќе учествуваат претставници на Ромите од над 25 земји.

За Амди Бајрам се вели дека е човек кој е долги години гласноговорник, чинител и инспирација за младите Роми во светот.

SHARE