Американската армија се повлече, пак сме Република Македонија

Во официјална најава на американската армија на воена вежба именувањето на земјава која беше наречена Република Северна Македонија е повторно сменето.

Во информација за воена вежба што се одржала од 4 септември до 1 октомври во Германија и на која учествувале 5,500 илјади војници каде Македонија беше наречена Северна сега пак стои Република Македонија.

Меѓу 19 земји кои учествувале на воените вежби “Сајбер Џанкшн 18” земјава беше запишана како Република Северна Македонија.

Предходно американската армија во видео претстави дека соработувала со Северномакедонски војници по што ја повлече и таа информација.

SHARE