Амнестија добија и Дамовски, Јовановски и Илиевски

Кривичниот суд попладнево донесе одлука да им биде дадена аместија на Богдан Илиевски, Борис Дамовски и Владо Јовановски.

Тие се последните последните тројца за кои обвинителството даде позитивно мислење.

Илиевски, Дамовски и Јовановски се меѓу оние кои беа организатори на протестите „За заедничка Македонија.

SHARE