Андов открива како власта врши “непријателско преземање” на фирми

Откако „експертите“ на партијата на власт ќе утврдат дека би било корисно да му се преземе бизнисот на некој успешен стопанственик, тогаш една категорија партиски активисти, веќе прогласени за експерти, ќе гледа тој стопанственик да го воведе што подлабоко во бизнис со државата. Потоа следува истоштувањето со долгови кон банките и на крајот преземање на фирмата од луѓе блиски на власта, пишува Андов во колумна за неделникот Фокус.

Тој за Фокус открива и други “далавери” кои ги прави македонската власт.

SHARE

Comments are closed.