Анѓушев: Струјата ќе поскапи

„Јасно е дека македонските граѓани ќе ја делат судбината на енергија во цел свет. Никој не може да влијае на цената на нафтата така и ќе плаќаме нафтени деривати како што плаќа цел свет.

Истото тоа е и со електричната енергија“, изјави вицепремиерот Кочо Анѓушев во синоќешното гостување на МРТ.

Ова е спротивно на предизборните ветувања на СДСМ, пренесе порталот Јавно.

Анѓушев рече дека владата се обидела да изнајде модел во кој што ќе се задоволат критериумите за либерализација на пазарот на ЕУ од една страна а од друга – да се заштитат граѓаните преку домашно производство на електрична енергија.

Воведувањето на универзалниот снабдувач е тој нов модел.

SHARE