Косовска фондација Отворено општество (КФОС) и Фондација Отворено општество Албанија (ОСФА) спроведоа истражување кое покажува дека 74,8 проценти од испитаниците во Албанија би се изјасниле позитивно на евентуален референдум за обединување со Косово.

Во нешто помал процент 63,9 отсто „за“ се изјасниле граѓаните на Косово.

SHARE