Речиси 2/3 од етничките Албанци велат дека од одлуката за старт на преговорите на Македонија со ЕУ ќе биде пресудно за тоа за кого ќе гласаат на наредните парлчаментарни избори, покажува акнетата на Детектор спроведена од ИПИС.

Дури, 62% од испитаниците Албанци одговориле дека пораката од Брисел ќе ја толкуваат како насока за кого да гласаат.

Наспроти тоа, 58% од испитаниците Македонци велат дека независно од одлуката на Брисел знаат за кого да го дадат својот глас.

SHARE