Анкета на МЦМС: Граѓаните против „Илинденска“ Македонија

На референдум за името на кој би се поставило прашањето „Дали се согласувате со промена на името воРепублика Илинденска Македонија“, 61,5 отсто од граѓаните одговориле со „не“ и само 27,2 отсто со „да“., покажува последната анкета на МЦМС.

Меѓутоа на „комбинирано прашање „Дали се согласувате со промена на името во Република Илинденска Македонија кога земјата ќе стане членка на ЕУ“, помалку испитаници – 52,4 дговориле со „не“ и 38,9 позитивно, покажува анкетата.

SHARE

Comments are closed.