Анкета: СДСМ со 0,4 % предност пред ВМРО-ДПМНЕ

Доколку утре има парламентарни избори, за владејачката СДСМ би гласале 24,4, а за ВМРО-ДПМНЕ 24 проценти од граѓаните, покажува анкетата на М-проспект спроведена на барање на Македонскиот центар за меѓународна соработка.

Кај етничките Македонци ВМРО ДПМНЕ има мала предност 31, 2 проценти, наспроти СДСМ 28,3 проценти, додека СДСМ има поддршка од 8 отсто кај Албанците.

Довербата на Албанците кон ВРМО ДПМНЕ е под 1 отсто.

За Анкетата покажа дека ДУИ би гласале 6,9, за Алијансата на Албнаците 2,7.

Дури 37 проценти од испитанците не знаат дали или за кого би гласале.

SHARE