Анкета: За една година Заев доби 2+ од граѓаните

За една година од мандатот премиерот Зоран Заев за сработеното не стигна ниту до оценка тројка, пишува новинарката Снежана Лупевска која вечерва ги претставува најновите резултати од анкетата за работата на Владата довербата на политичките партии.

Според најновата анкета на Телма и МЦМС – граѓаните оценувајќи го со оценка од еден до пет на премиерот Заев му дале средна оценка 2,87.

Најлоша оценка единица, Заев добил од најголем дел од граѓаните:

26 % единица

14,4 отсто – ДВОЈКА

22,2% – му дале ТРОЈКА;

15,5 – четворка;

15,2 % – ПЕТКА;

Доколку утре се одржат избори, неговата партија според анкетата сепак би ги добила изборите.

SHARE