Италијанската новинска агенција ANSA , јави дека премиерот на Северна Македонија, Зоран Заев, си дал оставка.

Агенцијата се повикува на дипломатски извори од Брисел.

„Ова се дознава од европски дипломатски извори на маргините на самитот на ЕУ каде земјите-членки не постигнаа договор за почеток на пристапните преговори со Северна Македонија и Албанија“, пишувца агенцијата.

http://www.ansa.it/sito/notizie/mondo/europa/2019/10/18/fonti-ue-si-dimette-il-premier-macedone_c8b68fba-1b89-482f-86d7-ad55e478ab32.html
SHARE