Тензии имаше на денешниот протест против војната во Сирија кога група од околу 40 демонстранти, главно студенти, се обидоа да ја урнат статуата на поранешниот американски претседател Хари Труман во Атина.
Демонстрантите користеа јажиња, меѓутоа по интервенвција на полицијата, „вандализмот бил спречен“ пишува „То вима“.

Претходно демонстрантите фрлале јајца на Француската амбасада ги шараа канцелариите на ЕУ во Атина.

SHARE