Апасиев апелира на збогум за поддржувачите на “Северна Македонија”

Професорот и активист на политичката партија Левица, Димитар Апасиев бара од дел од неговите пријатели на социјалните мрежи сами да го прекинат пријателството со него.

“Најучтиво ве замолувам, тие шо сте за самоукинување и промена на уставното ИМЕ под меѓународен притисок – „анфренднете“ ме сами, да не ве барам низ „пријатели“. Немаме што веќе да си кажеме”, пишува професорот по право на Универзитетот Гоце Делчев во Штип.

Апасиев заедно со колеги од Левица е автор на кривичната пријава за премиерот Заев за потчинување на Македонија кон странска држава, Грција.

SHARE

Comments are closed.