Апасиев: Бојкот на „кашапопарата“ што ни ја приготви власта (ВИДЕО)

„Согласно Венецијанскиот кодекс, неуспешен референдум е доколку нема цензус, а ако нема цензус нема ни одлука за новото име на Македонија#, рече денека професор Димитар Апасиев на денешната трибина насловена „Договорот меѓу Грција и ‘втората страна’“.

Апасиев вели дека граѓаните и не знаат каков референдум распиша Собранието и тврди дека бојкот е „единствениот механизам за одбрана од оваа кашапопара“ што ни ја приготви власта.

SHARE

Comments are closed.