Професор Димитар Апасиев вели дека не го разбира системот на „ефикасно справување со епидемијата“ на коронавирус.

„Цел систем е фокусиран на телефонско лечење од корона; тестови од 15 ЕУР си ги фактурираат како 90 ЕУР; на стари лица не им иде Брза помош додека не умрат дома; медицински сестри и лекари чекаат донации на визири од нивни колеги-активисти, пошто државата “нема пари” за нив, ама има за СЈО …“ -реагира Апасиев.

Ја стварно не ја сфаќам ЕФИКАСНОСТА со "справувањето со ситуацијата"!? Цел систем е фокусиран на телефонско лечење од…

Posted by Димитар Апасиев on Sunday, April 5, 2020
SHARE