Апасиев објаснува зошто ќе пропадне договорот со Грција

Професорот Димитар Апасиев смета дека постојат 4 причини зошто договорот со Грција за името не може да стапи во сила.

Тој вели дека “Обидот на квислиншката шема на Заев и Димитров да ги стават граѓаните пред „свршен чин“ – ќе наиде на четири несоборливи ПРАВНИ ПРЕЧКИ кои ќе оневозможат капитулантскиот „Договор“ било кога да влезе во сила”:

1. Претседателот на Републиката (кој нема да го потпише);

2. Уставниот суд на РМ (кој ќе го поништи);

3. Народниот референдум (кој нема да успее);

4. Грчкиот парламент (кој нема да го ратификува).

Според професорот на следни избори СДСМ ќе биде збришана како ПАСОК во Грција а на двоецот Димитров – Заев ќе им остане само кривичната одговорност за непријателска дејност против државата, која застарува за 20 години.

#НеПоминува
#ПазитеШтаРадитеНемојПослеЈебиГа

SHARE

Comments are closed.