Апасиев за новореформираното здравство

Професор Димитар Апасиев се повикува на еден од најголемите авторитети во етиката на овие простори, професорот и етичар Кирил Темков, за да ја отслика сегашната реалност во здравствениот сектор- што и да се подразбира под тоа:

Социјал-демократското „реформирано“ здравство најбоље можеш да го опишеш со зборовите на Монтескје, кои ми ги има кажано професор Темков за време на моите докторски студии.

„Јас одам на лекар и кај аптекар и им ПЛАЌАМ, оти они треба да живеат! А после тоа, го фрлам ЛЕКОТ – оти па и ја треба да живеам“ , пишува Апасиев на ФБ.

 

SHARE