Албанија и Косово „да сторат с’е за позитивен резултат на референдумот во Македонија кој е од огромно значење за оваа земја“, вели актуелниот пратеник на опозициската Демократска партија на Албанија и поранешен шеф на дипломатијата,Тритан Шеху.

Пренесувајќќи го ставот на партијата, Шеху вели дека албанскиот фактор на Балканот треба „да влијае на позитивниот резултат на референдумот што ќе се одржи на 30 септември“, пренесе „Сител“.

Деновиве албанскиот претседател Илир Мета ги повика сите Албанци во Македонија да учествуваат на референдумот на 30 септември и да гласаат за договорот.

SHARE

Comments are closed.