Армијата на САД соработува со “Северномакедонски” војници

На официјалниот Јутјуб канал на американската армија во Европа стои дека војската на македонскиот стратешки партнер САД на воените вежби во воениот полигон Криволак работи на подобрување на интероперабилноста со Северномакедонските војници.

Дали се работи за грешка или официјална позиција на армијата на САД е прашање на кое што јавноста очекува одговор.

SHARE