Огромен тепих е отсранет од директорскиот кабинет на ЈП „Водовод и канализација“ бидејки поради апликацијата на сонцето од Кутлеш на него, не бил во согласност со Преспанскиот договор.

Отстранувањето следело откако Грција испратила протестна нота до Владата со барање да се ограничи употребата на овој симбол, а владата го препратила барањето до Јавното претпријатие, дознава „Фокус“.

Отстранување на овој симбол ќе има и од други објекти и тоа во период од најмногу 6 месеци.

SHARE

2 Коментари

  1. Rodninstvoto so ALeksa ni propadna da obznanime sega deka sme vo direktna krvna linija so Bukefal ne e opfateno so Prespanski

Comments are closed.