Пилот “Мјанмар Нечнел ерлајнс“ испеал  успешно да го слета авионот и покрај тоа што при слетувае не се отвориле предните тркала.

Во присилното слетување на авионот „Ембраер 190“, никој не бил повреден, објави Ројтерс.

Пилотот во два наврати прелетувал покрај контролната кула на аеродромот, за да добие потврда  дали се спуштени предните тркала.

„Капетанот (на авионот“ преземал процедури за испуштање на гориво за да ја намали тежината на авионот пред да слета“, се вели во соопштението, објави Ројтерс.

На видеото, авионот се гледа какоавионт слетува на задните тркала пред да почне  со „носот“ да лизга по пистата пред да застане.

SHARE

Оставете коментар