Патнички авион испушти големо количество гориво над неколку училишта додека се обидувал итно да слета на Непосредно пред да слета на меѓународниот аеродром во Лос Анџелес, патнички авиион испуштил поголемо количество гориво над област во која се наоѓаат некоолку училишта, јавија агенции.

Дваесетина деца и 11 возрасни од Основното училиште „Парк Авенија“ ги алармирале властите веднаш откако иммале контакт со авионското гориво кое паднало над игралиштето.

Вкупно 60 луѓе, повеќето деца, биле хоспитализирани поради иритација на кожата и проблеми со дишењето.

Процедурата на испуштање гориво се употребува при итни слетувања, но само преку одредени подрачја и на голема надморска височина.

SHARE